home hop on tours  
Diamond Tour

De stad Amsterdam en diamant zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
De geschiedenis van Amsterdam Diamantstad begint in 1586 en leeft tot op heden voort.
Deze ‘hop on’ tour brengt u naar het Museum Plein, waar u een bezoek brengt aan het Diamant Museum (toegang 8,50) en de diamantfabriek van Coster Diamonds.
Het Diamant Museum heeft een kleine maar indrukwekkende collectie stenen,
juwelen en replica's van wereldberoemde diamanten. Imposant is de 'Huis van Oranje-Nassau' sectie, waar enkele replica's van de koninklijke kroonjuwelen tentoongesteld staan. Naast het Diamant Museum is Coster Diamonds gevestigd, hier krijgt u een gratis rondleiding door de diamantfabriek en kunt u ervaren hoe de diamanten gesneden en geslepen worden.
Coster Diamonds heeft veel bekende diamanten geslepen, zoals de wereldberoemde Koh-I-Noor, een blauw-witte diamant die deel uit maakt van de Engelse kroonjuwelen.
Ook slepen zij de prachtige Dresden-diamant, die tot de Saksische kroonjuwelen behoort.
Tijdens de excursie ziet u ook de Lucullan, de grootste ongeslepen edelsteen ter wereld.
U wordt na een uurtje weer opgepikt en de fietstaxitour vervolgd zich door het Centrum van Amsterdam naar De Diamantfabriek.
In 1880 openden de gebroeders Boas een nieuwe Stoomdiamantslijperij in de Uilenburgerstraat, het grote gebouw werd destijds omschreven als een modern wonder van technisch vernuft. Wekelijks werd gemiddeld 8 à 10.000 karaat ruwe diamant geslepen. In 1989 verkocht de familie Boas de historische fabriek aan de firma Gassan Diamonds. Daarmee werd de traditie en het vakmanschap van het diamantslijpen in Amsterdam voortgezet. In de Diamantfabriek krijgt u van Gassan Diamonds een gratis rondleiding. hier wordt de wereldberoemde ‘Amsterdam Cut’ Gassan 121 met 121 facetten vervaardigd. De tour kan uiteraard nog aangevuld worden met wat ‘sightseeing’ door Amsterdam en eventuele stops bij juwelierszaken.

 

diamond tour

diamanten tour